Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g900g1222kcal46.8g228.5g11.2g20.9g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 1500g1927kcal311.2g0g75g0g
Oliiviöljy 81g716kcal0g0g81g0g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka300g33kcal3.3g3.3g0.6g3g
Porkkana, keskikokoinen 65g390g109kcal2.3g23.2g0.8g9.7g
Parsakaali, keitetty, suolaa 450g156kcal20.6g8.7g1.3g11.2g
Vesi4499g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 300g955kcal73.1g137.1g5.7g26.7g
Kananmuna kuoreton 330g471kcal41.2g1g33.8g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk420g164kcal7.1g31.9g0.4g21g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18936g11669kcal1019g896.2g420.8g195.2g
Valittu annoskoko9468g5834kcal509.5g448.1g210.4g97.6g
Annoskoko puolitettuna4734g2917kcal254.8g224.1g105.2g48.8g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96390