Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g438g88kcal17.5g17.1g0.4g0g
Hirvenliha, 100g350g392kcal73.9g0g10.5g0g
Sipuli (kuorittu)131g35kcal1.7g6.3g0.3g2.2g
Valkosipuli 18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g13g44kcal1.6g8.7g0.3g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1899g1156kcal192.2g70g23.2g7.4g
Valittu annoskoko949g578kcal96.1g35g11.6g3.7g
Annoskoko puolitettuna475g289kcal48.1g17.5g5.8g1.9g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500