Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 46g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g5.8g19kcal0.7g3.5g0.2g0.7g
Siirappi 0.8g2.5kcal0g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 1.1g3.1kcal0.2g0.3g0g0.4g
Vehnälese 1.2g2.8kcal0.2g0.2g0.1g0.5g
Ruisjauho (Rainbow)4.1g13kcal0.4g2.6g0.1g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.9g8.4kcal0g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana190g337kcal10.2g63.4g3.4g6.8g
Valittu annoskoko95g169kcal5.1g31.7g1.7g3.4g
Annoskoko puolitettuna47g84kcal2.6g15.9g0.9g1.7g
Arvot/100g100g178kcal5.4g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112885