Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 16g5.3kcal0.1g0.9g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)5g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Chili paprika punainen1.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Chilikastike original, Felix1.5g1.3kcal0g0.2g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk20g5.4kcal0.1g1.1g0g0.3g
Linssi, punainen, Go Green10g33kcal2.4g4.9g0.1g1.2g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 13g18kcal1.1g2.3g0.3g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana190g155kcal7.8g19.8g3.4g5.6g
Valittu annoskoko95g77kcal3.9g9.9g1.7g2.8g
Annoskoko puolitettuna47g39kcal2g5g0.9g1.4g
Arvot/100g100g82kcal4.1g10.4g1.8g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254822