Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen7.8g56kcal0g0g6.2g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl20g70kcal2.3g13.8g0.4g0g
Kananmuna kuoreton 8.6g12kcal1.1g0g0.9g0g
Sokeri 12g47kcal0g11.7g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 16g13kcal0.5g0.7g0.9g0g
Vadelma 31g13kcal0.3g1.3g0.2g1.2g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana190g428kcal8.4g55.8g17.2g2.4g
Valittu annoskoko95g214kcal4.2g27.9g8.6g1.2g
Annoskoko puolitettuna48g107kcal2.1g14g4.3g0.6g
Arvot/100g100g225kcal4.4g29.3g9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431375