Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 3.7g12kcal0g3g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Tankoparsa, vihreä31g3.7kcal0.4g0.4g0.1g1.1g
Parsa 31g4.8kcal0.4g0.4g0.1g0.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Miniluumutomaatti, annos 250g16g3.1kcal0.1g0.5g0g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.6g5.5kcal0g0g0.6g0g
Ruohosipuli, tuore6.2g1.7kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana190g66kcal2.2g9.6g1.6g3.6g
Valittu annoskoko95g33kcal1.1g4.8g0.8g1.8g
Annoskoko puolitettuna48g17kcal0.6g2.4g0.4g0.9g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5g0.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346