Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g12g57kcal1.1g6.4g3g0g
Katkarapu 11g7.5kcal1.6g0g0.1g0g
Kesäkurpitsa16g2.8kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g2.7g1.5kcal0.1g0.2g0.1g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 11g2.9kcal0.4g0.3g0g0g
Kananmuna, keitetty 6g8.6kcal0.8g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.6g12kcal0.4g2.5g0g0.1g
Rypsiöljy 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Mineraalisuola keskiarvo 1.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Parmesan formaggio da pasta2.2g10kcal0.9g0g0.7g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g27g71kcal8.2g0.5g4.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana191g375kcal27.2g20.6g20.4g0.4g
Valittu annoskoko96g188kcal13.6g10.3g10.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna48g94kcal6.8g5.2g5.1g0.1g
Arvot/100g100g196kcal14.2g10.8g10.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196