Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 7167g5430kcal134g1105.2g14.3g71.7g
Kananmuna kuoreton 788g1125kcal98.6g2.4g80.8g0g
Korppujauho 430g1575kcal45.1g322.1g4.4g22.8g
Rypsiöljy 287g2535kcal0g0g286.7g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 573g3866kcal154.1g39.6g332.6g70.5g
Suola, annos 3g43g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g215g129kcal21.5g37.2g8.6g157g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19008g29321kcal906.6g3013g1454.8g644g
Valittu annoskoko9504g14660kcal453.3g1506.5g727.4g322g
Annoskoko puolitettuna4752g7330kcal226.7g753.3g363.7g161g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.9g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417