Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3990g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g88g316kcal39.5g35.1g5.3g0g
Neljänviljanhiutale 239g789kcal24.2g138.9g8.4g27.5g
Vehnäjauho puolikarkea 4668g16018kcal475.7g3267.7g56g163.4g
Suola, annos 3g80g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 439g1334kcal38.4g243.1g8.3g61g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19008g36915kcal1155.6g7369.6g156g503.8g
Valittu annoskoko9504g18457kcal577.8g3684.8g78g251.9g
Annoskoko puolitettuna4752g9229kcal288.9g1842.4g39g126g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256