Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g4400g5280kcal924g0g176g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g3200g1728kcal240g28.8g67.2g12.8g
Voi 200g1451kcal2.4g0.8g162.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 200g686kcal20.4g140g2.4g7g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)1000g850kcal10g35g70g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 32g130kcal0g32g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton60g13kcal0.2g1g0g0.1g
Tilli, tuore 400g120kcal14.8g3.6g3.2g8.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19008g20515kcal2423.6g482.4g962.8g56.6g
Valittu annoskoko9504g10257kcal1211.8g241.2g481.4g28.3g
Annoskoko puolitettuna4752g5129kcal605.9g120.6g240.7g14.2g
Arvot/100g100g108kcal12.8g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450