Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1663g5708kcal169.5g1164.4g20g58.2g
Sokeri 1903g7726kcal0g1901.5g0g0g
Leivinjauhe 32g56kcal1.7g12.1g0g0.2g
Ruokasooda 32g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka51g204kcal0g50.7g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g800g5838kcal8g8g639.8g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g640g198kcal21.8g28.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 704g1004kcal88g2.1g72.1g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g1600g1120kcal191.9g64g8g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g1999g880kcal6g199.9g10g32g
Sitruunamehu, laimentamaton80g17kcal0.2g1.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19008g45500kcal974.2g6864.4g1499.8g181g
Valittu annoskoko9504g22750kcal487.1g3432.2g749.9g90.5g
Annoskoko puolitettuna4752g11375kcal243.6g1716.1g375g45.3g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430615