Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha438g727kcal83.2g0g43.8g0g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.4g3g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.9g0.4kcal0g0.1g0g0.1g
Punaviini 175g124kcal0.5g0.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 53g75kcal6.6g0.2g5.4g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 48g426kcal0g0g48.2g0g
Korppujauho 61g225kcal6.4g45.9g0.6g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1904g3247kcal198g110g196.8g12.6g
Valittu annoskoko952g1624kcal99g55g98.4g6.3g
Annoskoko puolitettuna476g812kcal49.5g27.5g49.2g3.2g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489