Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g93g60kcal3.3g0.2g23.3g0g
Sinappi (teollinen)37g48kcal1.6g5.3g2.2g0g
Viinietikka 70g14kcal0g0.3g0g0g
Sokeri 14g57kcal0g14g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 2.3g6.6kcal0.2g1g0g0.6g
Rypsiöljy 726g6422kcal0g0g726.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1904g13215kcal10.2g41.6g1503.4g1.2g
Valittu annoskoko952g6607kcal5.1g20.8g751.7g0.6g
Annoskoko puolitettuna476g3304kcal2.6g10.4g375.9g0.3g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393804