Kevyemmät lihapullat

1dl korppujauhoja
2dl kevyt kermaviiliä (Valio3,5%)
1 kananmuna
400g jauhelihaa HK:n kevyt paistijauheliha 7%
1 keskikokoinen sipuli
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
ripaus valkopippuria
maun mukaan valkosipulijauhetta
1,5 tl paprikajauhetta

Valmistus:

Laita uuni päälle 225 asteeseen.

Kaada kermaviili taikinakulhoon.

Sekoita mausteet hyvin kermaviilin sekaan.

Lisää seokseen korppujauhot hyvin sekoittaen.

Tämän jälkeen lisää muna ja jauheliha (käsin).

Hienonna sipuli pieneksi ja lisää joukkoon.

Pyörittele jauhelihapalleroita vedellä kostutetuissa käsissä pelille.

Kypsennä uunin keskitasossa noin 15-25min.

Huom.

Kevyt jauhelihasta tehdyistä lihapullista ei tule tumman ruiskeita, vaan ne jäävät melko haaleiksi.

Hyvää tuli kuitenkin ja kevyempää!

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 34 grammaa

Noppe86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen473g658kcal89.9g0g33.1g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)118g438kcal16.4g85.8g3g4.9g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)237g154kcal7.6g11.4g8.3g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)59g130kcal7.7g0.3g11g0g
Sipuli (kuorittu)59g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Paprikajauhe 0.6g1.9kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.6g2kcal0.1g0.4g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.6g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1904g2800kcal245.2g201.8g111.2g12.4g
Valittu annoskoko952g1400kcal122.6g100.9g55.6g6.2g
Annoskoko puolitettuna476g700kcal61.3g50.5g27.8g3.1g
Arvot/100g100g147kcal12.9g10.6g5.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94867