Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g158g709kcal12.1g107.1g25.2g5.7g
Voi (perinteinen meijerivoi)57g410kcal0.1g0.1g45.5g0g
Vadelma 149g61kcal1.5g6.1g1.2g5.5g
Maitorahka (Pirkka)219g144kcal26.2g8.7g0.7g0g
Vispikerma Flora 20%175g385kcal5.2g8.7g35g0g
Liivatelehti, gelatiini12g43kcal10.5g0g0g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g13g53kcal0.1g11.3g0.7g0g
Mustikka metsä- 171g75kcal0.9g10.9g1g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1905g3758kcal113.2g305.8g218.6g33.6g
Valittu annoskoko953g1879kcal56.6g152.9g109.3g16.8g
Annoskoko puolitettuna476g940kcal28.3g76.5g54.7g8.4g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739