Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 638g1927kcal114.3g309.2g6.4g68.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.9g0.6g7.5g
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.3g12g0.5g4.3g
Peruna, keskikokoinen 60g2000g1200kcal30g260g2g18g
Vesi, vesijohtovesi 3000g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g1250g1875kcal12.5g75g162.5g8.8g
Oliiviöljy 500g4422kcal0g0g500.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 732g2510kcal74.5g512.1g8.8g25.6g
Ohrajauho 550g1801kcal45.4g354.2g11g41.8g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 300g801kcal25.4g138.9g12.6g11.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19040g29376kcal614.4g3358.6g1409g371.2g
Valittu annoskoko9520g14688kcal307.2g1679.3g704.5g185.6g
Annoskoko puolitettuna4760g7344kcal153.6g839.7g352.3g92.8g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694