Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 1800g5734kcal438.8g822.6g34.2g160.2g
Vesi, vesijohtovesi 6750g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Sipuli 270g82kcal3.4g13g0.5g4.6g
Pinaatti 675g90kcal10.9g2.7g2g8.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19080g12608kcal906.2g1676.6g163.4g347.2g
Valittu annoskoko9540g6304kcal453.1g838.3g81.7g173.6g
Annoskoko puolitettuna4770g3152kcal226.6g419.2g40.9g86.8g
Arvot/100g100g66kcal4.7g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385