Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 100g296kcal10.6g52.9g2.2g9.9g
Papu valkoinen, keitetty 384g413kcal32.4g53.8g1.3g26.9g
Maustekurkku sokerisuolattu 228g46kcal1.6g6.8g0.2g4.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g50g287kcal8.9g11.7g24.8g5.9g
Viinietikka balsami10g3.5kcal0g0.1g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g82g123kcal0.8g4.9g10.7g0.6g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g22g86kcal7.3g0g6.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1912g2551kcal125.2g268g91.2g97.6g
Valittu annoskoko956g1275kcal62.6g134g45.6g48.8g
Annoskoko puolitettuna478g638kcal31.3g67g22.8g24.4g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14g4.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481