Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g5.5g20kcal2.5g2.2g0.3g0g
Maito, Kevyt75g35kcal2.4g3.6g1.1g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl20g68kcal2.8g11.2g1.3g2.2g
Vehnäjauho puolikarkea 163g558kcal16.6g113.7g1.9g5.7g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Nautajauheliha 15%200g410kcal36g0g30g0g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.3g3g
Riisi puuroutuva 64g218kcal3.9g48.2g0.4g1.5g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml63g94kcal1.3g1.6g9.4g0g
Paprikajauhe 1g3.2kcal0.1g0.2g0.1g0.4g
Valkopippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Maustepippuri, annos 1g2.5g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1913g3325kcal163.8g404g112.2g26.4g
Valittu annoskoko956g1662kcal81.9g202g56.1g13.2g
Annoskoko puolitettuna478g831kcal41g101g28.1g6.6g
Arvot/100g100g174kcal8.6g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=110420