Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 175g81kcal0.9g14.7g0.3g3.3g
Vispikerma Flora 20%218g480kcal6.5g10.9g43.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Sokeri 111g452kcal0g111.1g0g0g
Valkuainen (100g)44g18kcal4.3g0.7g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen87g29kcal2.9g4.3g0g0g
Leivinjauhe 8.7g15kcal0.5g3.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 85g292kcal8.7g59.6g1g3g
Keltuainen, 20g, annos 20g44g28kcal1.5g0.1g10.9g0g
Sokeri 74g301kcal0g74.1g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen109g785kcal0g0g87.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1918g4991kcal50.6g564.6g286.2g12.6g
Valittu annoskoko959g2495kcal25.3g282.3g143.1g6.3g
Annoskoko puolitettuna480g1248kcal12.7g141.2g71.6g3.2g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147