Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.8g2.3kcal0.1g0.1g0.2g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g0.5g0kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%18g30kcal3.5g0g1.7g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g13g4.4kcal0.2g0.8g0g0.1g
Porkkana 5g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Selleri, annos 50g5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka 5g3.2kcal0g0.6g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)5g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)5g1.5kcal0g0.3g0g0g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1g8.8kcal0g0g1g0g
Sokeri 0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana192g113kcal8g6g5.8g1g
Valittu annoskoko96g56kcal4g3g2.9g0.5g
Annoskoko puolitettuna48g28kcal2g1.5g1.5g0.3g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.1g3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774