Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g23g7kcal0.2g1.6g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g10g6kcal0.1g1.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)5g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Oliiviöljy 1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g1.4g1.7kcal0g0.1g0.1g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)0.7g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.1g0.3kcal0g0g0g0.1g
Mustapippuri, annos 1g0g0.1kcal0g0g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g5g13kcal0.7g0g1.1g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana192g83kcal2.2g6.4g5g0.6g
Valittu annoskoko96g41kcal1.1g3.2g2.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna48g21kcal0.6g1.6g1.3g0.2g
Arvot/100g100g43kcal1.1g3.3g2.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340850