Karpin rahkapiirakka (uunipellillinen)

Karppilasta Areksen ohje, hiukan muokattu oman kaapin sisällön mukaiseksi.

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon rahka/jogurtti.

Sekoita keskenään psyllium, leivinjauhe ja jauhot ja lisää taikinaan.

Lisää lopuksi kerma.

Taikinaa voi seisottaa jääkaapissa muutaman tunnin (helpottaa käsittelyä), mutta se ei ole pakollista.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.

Sekoita täytteen aineet keskenään mieluiten luetellussa järjestyksessä, raasta sitruunasta myös kuori sekaan ja kaada pohjan päälle.

Paista 200 asteessa n. 30 min (riippuu hieman uunista).

Tarjoile jäähtyneenä.

Piirakka on parhaimmillaan viileänä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 110 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g16g120kcal0.2g0.2g13.1g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g16g12kcal2g0.7g0.1g0g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g10g56kcal2.1g0.9g4.8g1g
Kookoshiutale 3.3g22kcal0.3g0.2g2.1g0.5g
Fiber husk (1rkl=10g)0.2g0kcal0g0g0g0.2g
Leivinjauhe 0.5g1kcal0g0.2g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0g0kcal0g0g0g0g
Stevia neste vanilja (Naturals), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g2.7g9kcal0.1g0.1g1g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g27g19kcal3.3g1.1g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 6g8.6kcal0.8g0g0.6g0g
Vaniljauute krav (Luomu), annos 1g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Stevia neste vanilja (Naturals), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml2.7g0.6kcal0.2g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g11g37kcal0.2g0.3g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana192g569kcal18.4g7.4g51.2g3.4g
Valittu annoskoko96g285kcal9.2g3.7g25.6g1.7g
Annoskoko puolitettuna48g142kcal4.6g1.9g12.8g0.9g
Arvot/100g100g296kcal9.6g3.9g26.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=458684