Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 19g14kcal0.4g2.9g0g0.2g
Porkkana 19g6.1kcal0.1g1g0g0.5g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.8g6.6kcal0g0g0.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen13g4.1kcal0.4g0.6g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss13g6.6kcal0.7g0.7g0.1g0.4g
Arkirae (Valio), annos 100g6.2g4.4kcal0.7g0.2g0.1g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas1.4g4.5kcal0.1g0.9g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana193g94kcal4.8g12.6g2g2.8g
Valittu annoskoko96g47kcal2.4g6.3g1g1.4g
Annoskoko puolitettuna48g23kcal1.2g3.2g0.5g0.7g
Arvot/100g100g49kcal2.5g6.5g1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381369