Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g13g23kcal2.7g0g0.9g0g
Sipuli (kuorittu)4g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g0.5g4.5kcal0g0g0.5g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Palsternakka 4.3g2.8kcal0g0.5g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g5g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Peruna, vanha, kuorittu 9g7.1kcal0.2g1.4g0g0.1g
Purjosipuli3.3g0.6kcal0.1g0.1g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g0.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana193g85kcal6.6g5.6g2.8g1.4g
Valittu annoskoko97g42kcal3.3g2.8g1.4g0.7g
Annoskoko puolitettuna48g21kcal1.7g1.4g0.7g0.4g
Arvot/100g100g44kcal3.4g2.9g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314066