Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)102g28kcal1.3g4.9g0.2g1.7g
Vesi, vesijohtovesi 240g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 150g103kcal0.5g0.9g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g120g411kcal8.3g93.7g0.5g1.6g
Oliiviöljy 8.4g74kcal0g0g8.4g0g
Voi 8.4g61kcal0.1g0g6.8g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g17g10kcal0.4g0.8g1.2g0.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g108g32kcal1.1g4.3g0.3g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g206g247kcal45.2g1.8g7.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1920g1932kcal113.8g212.8g49.2g8.8g
Valittu annoskoko960g966kcal56.9g106.4g24.6g4.4g
Annoskoko puolitettuna480g483kcal28.5g53.2g12.3g2.2g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290876