Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi8.2g23kcal0.7g0.6g1.9g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g5g0.2kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%175g297kcal35g0g17.5g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g125g44kcal1.9g8.4g0.4g1.1g
Porkkana 50g16kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Selleri, annos 50g50g7kcal0.5g1.5g0g0g
Palsternakka 50g32kcal0.2g5.9g0.2g2.2g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)50g15kcal0.5g3g0.1g0.5g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 10g88kcal0g0g10g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1920g1129kcal80.6g61.6g60.6g12.2g
Valittu annoskoko960g565kcal40.3g30.8g30.3g6.1g
Annoskoko puolitettuna480g282kcal20.2g15.4g15.2g3.1g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774