Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 189g270kcal23.7g0.6g19.4g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki315g202kcal34.7g13.2g1.3g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)6.3g1.3kcal0g0.4g0g0g
Parmesan formaggio da pasta34g156kcal13.6g0g11.2g0g
Leivinjauhe 5g8.9kcal0.3g1.9g0g0g
Manteli 265g1632kcal63.7g17.5g143.1g19.1g
Rypsiöljy 27g234kcal0g0g26.5g0g
Ruokasuola jodioitu 2.5g0.1kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 44g143kcal12.8g3.1g8.8g13.5g
Seesaminsiemen, kuorineen 35g238kcal9.5g2.4g20.5g4.3g
KauraKuitunen (Hirvelä)37g45kcal2.6g5.9g1.2g25.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1920g5859kcal321.8g90g464g124.8g
Valittu annoskoko960g2929kcal160.9g45g232g62.4g
Annoskoko puolitettuna480g1465kcal80.5g22.5g116g31.2g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.7g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238385