Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 354g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 35g26kcal4.6g0.4g0.1g2.4g
Sokeri 5.7g23kcal0g5.7g0g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 38g338kcal0g0g38.2g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)50g163kcal7.9g25.8g3.3g6.4g
Porkkana 142g46kcal0.9g7.9g0.3g3.6g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)131g458kcal15.8g84.7g6.5g7.2g
Hiivaleipävehnäjauho 184g600kcal22.3g109.3g5.2g10.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1920g3309kcal103g467.6g107.2g59.4g
Valittu annoskoko960g1655kcal51.5g233.8g53.6g29.7g
Annoskoko puolitettuna480g827kcal25.8g116.9g26.8g14.9g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.4g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138