Jauhelihamureke ala Mama (vähähiilarinen)

Sekoittele ensin kananmuna veden ja mausteiden kanssa sekä sulatetut suppilovahverot.

Lisää soijajauho, sekoita ja anna turvota/vetäytyä jonkin aikaa n. 15 minuuttia.

Lopuksi lisää jauheliha ja vaivaa taikina.

Jaa taikina kahteen osaa uunipellille kahdeksi pitkulaisen limpun malliseksi pötkylöksi kylmällä vedellä kostutetuin käsin.

Uuni 175 ja aika n. 45-60minuuttia.

Maustemääriä voi suurentaa ja mausteita lisätä oman makutottumuksen mukaan ja tuoreet mausteet antavat voimakkaamman maun kuin jauhe ja purkkiversiot.

Jos en käytä sieniä teen aina itse voimakkaammin maustetun version ainakin sipulilla lisättynä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 120 grammaa

Arjamaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 5993g13271kcal1048.7g0g1018.8g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g499g150kcal5g20g1.5g0g
Kananmuna kuoreton 1648g2351kcal206g4.9g168.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 749g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 12g29kcal1.7g2.4g0.5g4.7g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Soijajauho, Reformi vähärasvainen450g1618kcal224.7g161.8g4.5g62.9g
Spice Up, Makea Chilikastike, annos 15g75g133kcal0.5g32.2g0.1g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu75g78kcal5.9g12.2g0.4g1.6g
Soijakastike less salt (Kikkoman)75g61kcal7.1g8.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19200g35381kcal2999.2g483.4g2389.4g138.4g
Valittu annoskoko9600g17690kcal1499.6g241.7g1194.7g69.2g
Annoskoko puolitettuna4800g8845kcal749.8g120.9g597.4g34.6g
Arvot/100g100g184kcal15.6g2.5g12.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=116683