Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 7615g5798kcal143.2g1180.4g15.2g76.2g
Valkosipuli 51g55kcal4g8.3g0.3g1.1g
Polar-juusto 15%360g935kcal111.5g0g54g0g
Flora kevyt ruoka 7%1499g1274kcal15g67.5g104.9g0g
Suola, annos 3g45g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g30g69kcal3.3g11.5g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19200g16262kcal554g2535.4g350.8g154.6g
Valittu annoskoko9600g8131kcal277g1267.7g175.4g77.3g
Annoskoko puolitettuna4800g4066kcal138.5g633.9g87.7g38.7g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172536