Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g94g98kcal7.5g15.4g0.6g1.9g
Basilika, tuore 135g37kcal4.2g1.4g1.1g2.2g
Parmesan formaggio da pasta449g2054kcal179.7g0g148.3g0g
Auringonkukansiemen 449g2669kcal103.4g56.6g222.4g27g
Oliiviöljy 809g7153kcal0g0g808.9g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.4g0.3g2.4g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty4044g5662kcal208.7g1130.8g27.5g137.5g
Broileri, rintafilee, nahaton 3595g3851kcal830.4g0g53.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19224g43096kcal2669.8g2415.2g2526g342g
Valittu annoskoko9612g21548kcal1334.9g1207.6g1263g171g
Annoskoko puolitettuna4806g10774kcal667.5g603.8g631.5g85.5g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217