Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 175g58kcal1.1g9.9g0.4g4.5g
Parsakaali, keitetty, suolaa 88g30kcal4g1.7g0.3g2.2g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 131g31kcal2.4g2.9g0.4g3g
Sipuli (kuorittu)66g18kcal0.9g3.1g0.1g1.1g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 88g19kcal0.6g2.6g0.4g0.7g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g88g18kcal0.5g3.3g0.3g1.2g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl175g149kcal2.5g7.7g12.3g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g66g184kcal12.5g0g14.4g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]88g289kcal23.6g0g21g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1925g1591kcal96.2g62.4g99.2g25.4g
Valittu annoskoko962g795kcal48.1g31.2g49.6g12.7g
Annoskoko puolitettuna481g398kcal24.1g15.6g24.8g6.4g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758