Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g90g135kcal16.2g0g8.1g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr10g28kcal0.8g0.9g2.4g0.2g
Parsakaali brokkoli 67g24kcal3.1g1.3g0.2g1.7g
Purjosipuli 27g6.2kcal0.5g0.6g0.1g0.6g
Juuriselleri 4.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Palsternakka 23g14kcal0.1g2.7g0.1g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g292g82kcal1.8g17.4g0.6g7.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1926g580kcal45.2g46.2g23g21.8g
Valittu annoskoko963g290kcal22.6g23.1g11.5g10.9g
Annoskoko puolitettuna482g145kcal11.3g11.6g5.8g5.5g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551