Tomaatti-fetapiiras

Tomaatti-fetapiiras

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125g voita tai margariinia
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk (200g) Feta kuutioita
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa silppuna
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria
50-100g juustoraastetta

Nypi margariini ja jauhot kulhossa.

Lisää kylmä vesi, sekoita taikinaksi.

Laita viileään lepäämään noin 30-60 minuuttia.

Voit käyttää halutessasi myös valmista piiraspohjaa (400g)

Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija n 26cm).

Tee pohjaan kunnon reunat, pistele pohja haarukalla.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet.

Lado basilikasilppu, Fetajuustokuutiot ja tomaatti piirakan pohjalle, kaada munakerma päälle.

Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 225 asteessa, uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Koristele piiras kirsikkatomaateilla ja tuoreilla Basilikan lehdillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Emmiina83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1560g5353kcal159g1092g18.7g54.6g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen1000g7200kcal0g0g800g0g
Feta, Arla Apetina 3%1600g1760kcal288g32g48g0g
Kirsikkatomaatti, 50g2000g400kcal12g76g6g0g
Basilika, tuore 400g109kcal12.5g4.2g3.2g6.4g
Kananmuna kuorineen punnittu1088g1371kcal119.7g3.3g97.9g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)1600g2640kcal48g64g240g0g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)400g1040kcal104g6g68g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19296g39744kcal1486.4g2555g2563.6g122g
Valittu annoskoko9648g19872kcal743.2g1277.5g1281.8g61g
Annoskoko puolitettuna4824g9936kcal371.6g638.8g640.9g30.5g
Arvot/100g100g206kcal7.7g13.2g13.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173572