Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 1597g1719kcal134.7g223.6g5.6g111.8g
Herne 1278g881kcal64.7g119.6g5.1g39.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g958g259kcal12.5g46g1.9g16.3g
Omena, keskikokoinen 200g2396g815kcal4.8g170.1g7.2g43.1g
Oliiviöljy 320g2825kcal0g0g319.5g0g
Viinietikka 240g50kcal0g1.2g0g0g
Valkosipuli 64g69kcal5g10.4g0.4g1.3g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g399g2288kcal70.7g93.4g198.1g47.1g
Peruna, keskikokoinen 60g2396g1438kcal35.9g311.5g2.4g21.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19296g20685kcal656.6g1951.6g1080.4g561.6g
Valittu annoskoko9648g10343kcal328.3g975.8g540.2g280.8g
Annoskoko puolitettuna4824g5171kcal164.2g487.9g270.1g140.4g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204