Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi125g562kcal8.1g75g26.2g3.9g
Voi 47g340kcal0.6g0.2g38.1g0g
Maitosuklaa 125g671kcal12.7g62.5g41.2g0g
Pätkis minibites (140 g pussi)87g429kcal3.1g53.3g21.9g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton125g200kcal10g5g16.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.1g13kcal0g3.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 69g98kcal8.6g0.2g7g0g
Sokeri 9g38kcal0g9.4g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl125g450kcal2.5g3.4g47.5g0g
Liivatelehti, gelatiini250g872kcal213.9g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1930g7344kcal519g424.2g396.6g7.8g
Valittu annoskoko965g3672kcal259.5g212.1g198.3g3.9g
Annoskoko puolitettuna482g1836kcal129.8g106.1g99.2g2g
Arvot/100g100g381kcal26.9g22g20.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656