Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g612g171kcal3.7g36.4g1.2g15.3g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g109g424kcal36.1g0g31g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g175g58kcal5.8g8.6g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 31g13kcal3g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.7g30kcal0.9g6.1g0.1g0.3g
Voi, 1 tl, 5 g26g192kcal0.3g0.3g21g0g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1932g1775kcal99.6g103g106.6g31.2g
Valittu annoskoko966g888kcal49.8g51.5g53.3g15.6g
Annoskoko puolitettuna483g444kcal24.9g25.8g26.7g7.8g
Arvot/100g100g92kcal5.2g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146868