Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa113g683kcal9.7g21.4g61.5g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g141g811kcal9g49.4g64.2g13.1g
Voi 282g2046kcal3.4g1.1g229.3g0g
Kananmuna kuoreton 388g553kcal48.5g1.2g39.8g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g28g169kcal5.9g1.9g15.2g0g
Hermesetas -neste14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1932g8524kcal153g150g820g26.2g
Valittu annoskoko966g4262kcal76.5g75g410g13.1g
Annoskoko puolitettuna483g2131kcal38.3g37.5g205g6.6g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.8g42.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299787