Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 1600g1722kcal134.9g224g5.6g112g
Herne 1280g882kcal64.8g119.8g5.1g39.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g960g259kcal12.5g46.1g1.9g16.3g
Omena, keskikokoinen 200g2400g816kcal4.8g170.4g7.2g43.2g
Oliiviöljy 320g2830kcal0g0g320g0g
Viinietikka 240g50kcal0g1.2g0g0g
Valkosipuli 64g69kcal5.1g10.4g0.4g1.3g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g400g2292kcal70.8g93.6g198.4g47.2g
Peruna, keskikokoinen 60g2400g1440kcal36g312g2.4g21.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19328g20720kcal657.8g1955g1082g562.6g
Valittu annoskoko9664g10360kcal328.9g977.5g541g281.3g
Annoskoko puolitettuna4832g5180kcal164.5g488.8g270.5g140.7g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204