Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 450g108kcal8.1g9.9g1.3g10.3g
Voi, 1 tl, 5 g28g205kcal0.3g0.3g22.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 37g125kcal3.7g25.6g0.4g1.3g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 375g237kcal11.2g18g13.1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa38g112kcal8.6g0g8.6g0g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1935g1694kcal74.2g107.8g100.2g23.2g
Valittu annoskoko968g847kcal37.1g53.9g50.1g11.6g
Annoskoko puolitettuna484g423kcal18.6g27g25.1g5.8g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474