Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%1400g2240kcal37.8g37.8g210g0g
Poronkäristys (Kylmänen)1568g2117kcal313.6g1.6g94.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g140g1022kcal1.4g1.4g112g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g784g196kcal7.8g38.4g1.6g19.6g
Peruna, keskikokoinen 60g2240g1344kcal33.6g291.2g2.2g20.2g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto700g1960kcal133g0g154g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g56g146kcal7.3g1.1g12.3g0.3g
Vesi2800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19376g18049kcal1069g743g1172.4g80.2g
Valittu annoskoko9688g9024kcal534.5g371.5g586.2g40.1g
Annoskoko puolitettuna4844g4512kcal267.3g185.8g293.1g20.1g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=348763