Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 1167g267kcal21.1g28g2.3g24.5g
Peruna, punnittu kuorineen 3500g2265kcal56g461.3g6g29.8g
Timjami 7g20kcal0.6g1.9g0.5g2.6g
Rypsiöljy 63g557kcal0g0g63g0g
Vesi, vesijohtovesi 3733g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 51g156kcal4.9g6.9g12.1g0.8g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g1167g1283kcal26.8g46.7g116.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19376g9098kcal218.8g1089.6g401.2g115.4g
Valittu annoskoko9688g4549kcal109.4g544.8g200.6g57.7g
Annoskoko puolitettuna4844g2275kcal54.7g272.4g100.3g28.9g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99181