Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3011g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g2409g7347kcal233.7g1476.7g48.2g349.3g
Vehnäjauho puolikarkea 3915g13432kcal398.9g2740.2g47g137g
Hiiva 151g112kcal19.8g1.7g0.6g10.4g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl181g1626kcal0g0g180.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19392g45034kcal1304.8g8437.2g553g993.4g
Valittu annoskoko9696g22517kcal652.4g4218.6g276.5g496.7g
Annoskoko puolitettuna4848g11259kcal326.2g2109.3g138.3g248.4g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580