Teeripata

Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.

Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.

Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.

Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.

Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.

Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.

Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.

Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.

Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.

(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.

Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 345 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr28g34kcal5.7g0g1.3g0g
Pekoni rasvainen 10g37kcal1.2g0g3.6g0g
Sipuli 11g3.2kcal0.1g0.5g0g0.2g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 2.8g7.8kcal0.1g0.1g0.8g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g3.5g1.1kcal0g0.1g0g0g
Papu valkoinen, keitetty 7g7.6kcal0.6g1g0g0.5g
Siideri extra dry (Fizz), annos 500g35g10kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana194g202kcal15.4g3.4g11.4g1.4g
Valittu annoskoko97g101kcal7.7g1.7g5.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna49g50kcal3.9g0.9g2.9g0.4g
Arvot/100g100g104kcal7.9g1.8g5.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94771