Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi33g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g8.8g33kcal1.3g6.6g0.3g0.7g
Hiiva, 50g2.2g1.3kcal0.3g0g0g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl11g38kcal1.5g7g0.3g0.6g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.5g2.1kcal0g0.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 39g135kcal4g27.6g0.5g1.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.2g20kcal0g0g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana194g460kcal14.2g83.4g6.6g5.4g
Valittu annoskoko97g230kcal7.1g41.7g3.3g2.7g
Annoskoko puolitettuna49g115kcal3.6g20.9g1.7g1.4g
Arvot/100g100g237kcal7.3g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073