Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 7.9g32kcal0g7.9g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl11g38kcal1.6g7.2g0.3g0.6g
Vehnänalkio, 0,25 dl2.3g7.4kcal0.7g0.8g0.2g0.3g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Rahka, valio14g9kcal1.4g0.6g0g0g
Mustikka metsä- 17g7.4kcal0.1g1.1g0.1g0.6g
Kananmuna kuoreton 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 19g6.4kcal0.6g0.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana195g354kcal14g39.8g14.8g3g
Valittu annoskoko98g177kcal7g19.9g7.4g1.5g
Annoskoko puolitettuna49g88kcal3.5g10g3.7g0.8g
Arvot/100g100g181kcal7.2g20.4g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203558