Kesäkurpisakakku

Raasta kesäkurpisa.

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kesäkurpitsa raasteeseen öljy ja sekoita joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, pähkinärouhe, kaneli, vaniljasokeri ja rusinat keskenään.

Lisää lopuksi taikinaan.

Kaada taikina isoon kuivakakkuvuokaan.

Tai kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti.

Pienennä kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen jos kakkujen pinta uhkaa tummua liikaa.

Kakku sopii myös pakastettavaksi.

Säilyy myös ilman pakastusta pitkää ellei tule syödyksi :)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 78 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)9g12kcal1g0g0.8g0g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Rypsiöljy 11g99kcal0g0g11.2g0g
Kesäkurpitsa zucchini 25g4.5kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 22g77kcal2.3g15.7g0.3g0.8g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Rusina 7.5g22kcal0.2g4.5g0g0.7g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g5g30kcal1.2g0.3g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana195g625kcal9.6g75.6g30.2g3.4g
Valittu annoskoko97g312kcal4.8g37.8g15.1g1.7g
Annoskoko puolitettuna49g156kcal2.4g18.9g7.6g0.9g
Arvot/100g100g321kcal4.9g38.8g15.5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310097