Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 7.7g11kcal1g0g0.8g0g
Sokeri 14g57kcal0g14.1g0g0g
Maito, Kevyt7g3.2kcal0.2g0.3g0.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl7g24kcal0.1g0.2g2.5g0g
Voi 60% rasvaa 6.7g36kcal0.1g0g4.1g0g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Raparperi 21g7.1kcal0.1g1.2g0g0.3g
Voi 60% rasvaa 3.5g19kcal0g0g2.1g0g
Sokeri 7g29kcal0g7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.6g16kcal0.5g3.2g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana195g533kcal7.8g78.2g19.8g2.2g
Valittu annoskoko98g266kcal3.9g39.1g9.9g1.1g
Annoskoko puolitettuna49g133kcal2g19.6g5g0.6g
Arvot/100g100g273kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273