Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g2.6g1.6kcal0.1g0.1g0.2g0g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g2g3.6kcal0g0.8g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 28g5.1kcal0.2g0.7g0.1g0.2g
Paprika keltainen 22g6.5kcal0.2g1.1g0g0.4g
Sitruuna kuorittu 2.8g1.2kcal0g0.1g0g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu0.4g0.3kcal0g0.1g0g0g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)4.7g17kcal0.4g4g0g0g
Katkarapu 17g12kcal2.4g0g0.2g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g19g36kcal0.6g0.6g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana196g165kcal7.8g15g7.8g1.4g
Valittu annoskoko98g83kcal3.9g7.5g3.9g0.7g
Annoskoko puolitettuna49g41kcal2g3.8g2g0.4g
Arvot/100g100g84kcal4g7.7g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275936